Home » Gadget, Tablet » Harga Samsung Galaxy Note 10.1 Di Malaysia

Harga Samsung Galaxy Note 10.1 Di Malaysia

Harga Samsung Galaxy Note 10.1 Di Malaysia | Samsung Galaxy Note 10.1 adalah sebuah produk baru keluaran Samsung. Pelancaran Samsung Galaxy Note 10.1 di Malaysia diadakan pada 5 September 2012. Samsung Galaxy Note 10.1 akan menyaingi tablet popular Apple iaitu New iPad yang dijual di Malaysia mulai bulan April lepas.

Harga Samsung Galaxy Note 10.1 Di Malaysia price

Samsung Galaxy Note 10.1 VS New iPad

Seperti nama tablet ini, Samsung Galaxy Note 10.1 mempunyai saiz 10.1 inci. Antara specifikasi Samsung Galaxy Note 10.1 adalah seperti berikut :

  • OS Android v4.0.3 (Ice Cream Sandwich- commitment kepada update Jelly bean )
  • Processor Quad-core 1.4 GHz
  • Kamera 5 MP (1.9 MP kamera depan)
  • Memory 16GB/32GB/64GB
  • 2GB RAM
  • microSD card slot (sehingga 64 GB)
  • Berat 600g
  • Bateri Li-Ion 7000 mAh
  • Wi-Fi
  • 720p HD video recording
  • Stereo Bluetooth v3.0
  • New S Pen Stylus Input
  • Adobe Photoshop Touch and Adobe Ideas (Pre-installed)

Salah satu kelebihan Samsung Galaxy Note 10.1 mempunyai S pen stylus sebagai alternatif kepada pengguna menggunakan tablet ini. Apa itu S Pen dan kelebihan S Pen Stylus ini adalah ia tidak perlu menyentuh skrin untuk poinkan tempat yang kita mahu.

Harga Samsung Galaxy Note 10.1 Di Malaysia adalah RM2199. Peminat di Malaysia masih boleh beli Samsung Galaxy Note 10.1 di Malaysia dengan harga lebih murah iaitu RM1388 dengan kontrak Celcom.

12 Responses to Harga Samsung Galaxy Note 10.1 Di Malaysia

  1. ini mmg sama dgn new iPad.. hihi. kang main saman saman lagi kang.

    • ni lain sikit dari new iPad bro, new iPad tidak ada s pen, kekurangan samsung galaxy note 10.1 berbanding new ipad pula ialah screen resolution dia

  2. tak mampu nak belilah. mahal betol

  3. betul.. setuju… kelebihan samsung note ini pada stylus penn nya… iPhone kena cipta stylus pen jugak ni, tp jgn tiru betul2, kang samsung saman balik… hahaha…

  4. Ini kalau ada yang gila gadjet dan tidak puashati dengan Ipad, boleh cuba kan?

    • tablet ini boleh dijadikan pilhan kepada sesiapa, kalau tak minat produk Apple boleh cuba produk lain seperti produk Samsung, begitu juga sebaliknya

  5. kumpul duit dulu mau beli hehe

  6. Setakat ni, antara banyak2 Android tablet yang aku pernah cuba,.. ASUS masih lagi yg terbaik especially yg guna Tegra Processor. Samsung masih banyak kelemahan, selalu lag. Kena tunggu upgrade ke Jelly Bean dulu tengok macam manasamada betul2 smooth @ sebaliknya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam