Home » Gadget » Nokia Lumia 920 Diumumkan 5 September 2012

Nokia Lumia 920 Diumumkan 5 September 2012

Nokia Lumia 920 Diumumkan 5 September 2012. Nokia telah memperkenalkan handphone terbaru Nokia Lumia 920 pada 5 September 2012. Salah satu keistimewaan yang memberikan kelebihan Nokia 920 kali ini adalah screen display. Screen Display 720p PureMotion HD+, warna screen dan kecerahan boleh dikawal secara automatik bergantung kepada keadaan cahaya. Teknologi PureMotion HD+ yang diperkenalkan adalah lebih bagus daripada HD.

Harga Nokia Lumia 920 Di Malaysia Price

Peminat bakal menemui Nokia Lumia 920 Di Malaysia

Satu lagi kelebihan Nokia 920 adalah Nokia 920 boleh di cas tanpa wayar iaitu secara wireless.  Berbeza dengan spekulasi sebelum ini yang kuat mengatakan Nokia Lumia akan didatangi dengan kamera 40MP seperti Nokia Pureview 808 sebelum ini, nokia Lumia 920 menggunakan kamera 8MP dengan PureView teknologi dan geo-tagging.

Antara specifikasi Nokia Lumia 920 adalah seperti berikut :

  • OS Microsoft Windows Phone 8
  • Kamera 8 MP Carl Zeiss optics, autofocus LED flash
  • Processor 1.5 GHz S4 Snapdragon
  • 4.5-inch WXGA resolution
  • Memory 32GB (plus 7GB SkyDrive cloud storage)
  • 1GB RAM
  • Wireless Charging
  • Wi-Fi
  • Berat 185 gram
  • Bateri Li-Ion 2000 mAh

Nokia Lumia 920 mempunyai 32GB memori, walaubagaimanapun tiada ruang untuk memory card slot disediakan. Harga Nokia Lumia 920 bagaimanapun masih belum diumumkan setakat ini. Sekarang ini belum ada berita mengenai bila Nokia Lumia 920 di Malaysia dilancarkan.

update: harga semasa Nokia Lumia 920 ialah Rm1699

20 Responses to Nokia Lumia 920 Diumumkan 5 September 2012

  1. Nice blog and thanks for sharing the mobile phone with us. Liked it very much!

  2. lama dah tak pakai hp nokia. lagi suka samsung

    • dulu nokia, skrg samsung ye

    • You mean the Nokia the keypad version?
      To get the touch of this new tech from Nokia, go to any Maxis center. They have Nokia 900 on display and it rocks. UI smooth as silk.
      Looking forward to this one. I’m a HTC user for 3 years now. I’m moving on to something new. Going for 920 for its camera, apps and fun tech (wireless charger etc.).

  3. rasa macam nak try pakai, tapi sygnye xda duit nk dptkn.. huuhuu

  4. Rasa macam teringin juga nak angkat Lumia ni. Tak pernah lagi try pakai handphone guna Windows Phone setakat ni.

  5. HP dah canggih & advance, Microsoft cuma perlu tarik lebih ramai developer untuk buat aplikasi2 menarik untuk compete iOS & Android. IMHO

  6. Nice looking phone wish to have such one day…..!

  7. berape harga lumia ni ???

  8. Bila agaknya Lumia 920 tu keluar di Malaysia? Tak sabar nak tahu harganya. Huarrghhhh!!

  9. Hm, kawan aku cakap harga lumia ni kat UK around RM 1700 duit malaysia la. Ni pun belum termasuk government tax + profit shop dealer. Hm, tapi dengan ciri-ciri nokia baru ni, baru ade rase zaman kegemilangan NOKIA. haha

  10. Definitely picking it up if its below RM 2400. The lower the better that would kickass iP 5 (masters of defects) and S3 (cheap plastic piece).

  11. pehh..harga leh tahan jugak tu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam