Perbandingan Kamera Canon VS Nikon Kamera Terbaik

Perbandingan Kamera Canon VS Nikon Comparison Kamera Terbaik

Perbandingan Kamera Canon VS Nikon Kamera Terbaik. Perbandingan kamera Canon atau Nikon, mana lebih bagus. Jika mengikut survey yang dijalankan oleh Sortable.com, kamera paling popular ialah kamera Canon diikuti oleh Nikon dan Sony.

Perbandingan Kamera Canon VS Nikon DSLR Comparison Yang Paling Bagus

One of the most useless question to ask when buying a camera is which brand is better? Comparison atau Perbandingan Canon DSLR VS Nikon DSLR, mana lebih bagus? Camera digital mana yang terbaik, kamera digital Canon atau Nikon? Dalam banyak-banyak kamera, mana yang boleh menangkap gambar paling bagus dan berkualiti ? Semua soalan ini adalah sangat subjektif dan boleh dikatakan tiada jawapan yang betul-betul tepat.

Perbandingan Kamera Canon VS Nikon Comparison Kamera Terbaik

Kelebihan kamera Canon ialah kualiti gambar yang bagus untuk tangkap pergerakan pantas. Oleh sebab itu, tidak hairan kalau kamera Canon lebih banyak digunakan oleh jurugambar atau jurukamera sukan. Kelebihan kamera Canon ini menjadikan pergerakan atlet yang bergerak pantas boleh ditangkap dengan jelas. Walaubagaimanapun, ini tidak bermakna kamera jenama lain seperti Nikon, Sony dan sebagainya tidak boleh mengambil gambar pergerakan pantas dengan baik.

Kelebihan kamera Nikon secara amnya ialah kualiti gambar yang lebih natural. Oleh itu kamera Nikon sesuai untuk mengambil gambar permandangan (scene) atau potrait. Walaubagaimanapun, seperti kamera Canon yang boleh mengambil gambar pergerakan pantas dengan jelas. Ini tidak bermakna kamera jenama lain seperti Canon, Sony, Panasonic dan sebagainya tidak boleh mengambil gambar permandangan (scene) atau potrait dengan baik.

Perbandingan Kamera Canon VS Nikon | Perbandingan kamera Canon atau Nikon, mana lebih bagus. Photography adalah bergantung kepada skil jurugambar dan cara memanipulasi sesebuah kamera untuk hasil terbaik. Sensor ,zoom, dan setting yang mesra adalah antara beberapa faktor yang diambil kira. Gambar yang bagus juga bergantung kepada lensa kamera yang kita pakai. Setiap kamera ada kelebihan dan kekurangan yang tersendiri, pemilihan kamera terbaik adalah bergantung kepada keperluan dan kemampuan kita.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by WP Anti Spam