. . .

Perbandingan Laptop Acer VS Asus Comparison.

Acer dan Asus laptop adalah dua jenis laptop yang popular pada masa kini. Mengikut ranking laptop terbaik di dunia di sini  , Acer menduduki tempat ke-9 dan Asus di tangga ke-7. Brand atau jenama laptop terbaik di dunia ialah Apple, Lenovo dan HP di tempat tiga teratas.

Related Post: Nokia Lumia 920 and Nokia Lumia 820 Launch In Malaysia

Perbandingan Laptop Acer VS Asus Comparison latest - Perbandingan Laptop Acer VS Asus Comparison

Walaubagaimanapun, laptop Acer dan Asus mendapat permintaan yang tinggi di Malaysia dan seluruh dunia. Salah satu sebab adalah kelebihan laptop Acer dan Asus adalah harga yang murah berbanding jenama lain. Kebanyakan laptop Asus dan Acer adalah lebih murah berbanding  laptop lain yang mempunyai specifikasi lebih kurang sama. Harga yang murah inilah menyebabkan jenama Acer dan Asus menjadi pilihan ramai. Laptop Acer secara amnya kadang-kadang mengalami masalah overheating (cepat panas) berbanding laptop Asus. Kelebihan Laptop Asus juga dikatakan mempunyai kualiti yang lebih baik berbanding Acer. Acer pula mempunyai support atau servis yang diakui antara yang terbaik.

Related Post:
Acer Iconia W510 Price In Malaysia Announced

Perbandingan Laptop Acer VS Asus Comparison. Bagi menentukan laptop mana yang lebih bagus antara Acer dan Asus adalah agak sukar. Ini disebabkan soalan tersebut adalah agak subjektif dan ianya bergantung kepada keperluan dan kemampuan pengguna. Sekiranya wang bukan masalah buat anda, beli saja laptop model Apple jika mahukan kualiti dan kepuasan terbaik. Walaubagaimanapun, masih banyak lagi alternatif lain yang mungkin memenuhi keperluan dan kehendak kita sebagai pengguna. Untuk lebih detail, anda boleh layari laman web Acer dan Asus.